Het buiten sport plan van 1 maart 2021

De dinsdagochtendgym is verlaat naar 11:00 uur, de judogym is door te weinig inschrijvingen alleen om 18:00 uur.

Door de verlenging van de avondklok, zijn de avond lessen iets naar voren geplaatst om een ieder de gelegenheid te geven om weer zonder problemen thuis te komen

Maandag
09:00 uur
Powergym
Dinsdag
11:00 uur
Powergym
Dinsdag
18:00 uur
Judogym
4 t/m 17 jaar
Dinsdag
19:15 uur
High Intensity Training
Donderdag
19:00 uur
Judo-fit-gym
Alle leeftijden
Vrijdag
09:00 uur
Gym met buis flesjes
Zaterdag
09:45 uur
Fit-gym

Iedereen kan meedoen na aanmelding 24 uur voorafgaand aan de les via info@svhagendoornr-z.nl of via WhatsApp 06-1304 7266.

De lessen vinden doorgang bij minstens 6 inschrijvingen. U wordt van te voren geïnformeerd.

Veelgestelde vragen

Is het toegestaan om binnen en buiten te sporten (in groepslessen)?
Sporten is alleen buiten toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden:

  • Sporten binnen is niet toegestaan.
  • Sporten buiten mag met groepjes van maximaal 2 mensen (exclusief instructeur). Daarbij mogen meerdere groepjes naast elkaar sporten. Tussen de groepjes dient ten minste 1,5 meter afstand worden gehouden. En deze groepjes mogen niet wisselen van samenstelling tijdens de activiteit.

Groepslessen zijn niet toegestaan:

  • Een instructeur mag niet meerdere groepjes van 2 mensen tegelijkertijd lesgeven. Een instructeur mag wel van tweetal naar tweetal gaan om instructie te geven, op tenminste 1,5 afstand van het tweetal. let op niet door de groep heen lopen; plekje kiezen en daar blijven staan.
  • Alleen de instructeur verplaatst zich.

Is het de bedoeling dat sportaccommodaties hun terrein ook openstellen voor mensen die geen lid zijn van de club?
Het kabinet heeft opgeroepen om ook mensen te ontvangen die geen lid zijn. Het verschilt per sportaanbieder of dit ook mogelijk is. Meld u bij de sportaanbieder om te zien welke mogelijkheden er voor u zijn. NOC*NSF en de sportbonden laten via hun websites weten hoe het sporten op een veilige manier kan. Bekijk het Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd op de website van NOC*NSF.

Kan het virus doorgegeven worden via zweet?
Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht.

Wordt het virus doorgegeven als ik dezelfde sporttoestellen als een rekstok of bank gebruik?
De kans dat u besmet raakt doordat u een sporttoestel en sportattributen aanraakt, is heel klein, maar niet uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel af buiten het lichaam. Desinfecteer sportmaterialen en was regelmatig uw handen. Een oppervlak dat mogelijk besmet is, kunt u schoonmaken met een gewoon schoonmaakmiddel.

Hoe lang het virus op sportmiddelen overleeft, hangt af van het materiaal, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo overleeft het virus in het algemeen beter op harde en gladde materialen zoals plastic, metaal en glas. En minder goed op poreuze oppervlakken zoals papier en karton.

Fitnessen met Linda

Lekker in de buitenlucht fitnessen. Dat is een goede manier om de dag te beginnen. Ik doe het nu al best lang. Eerst binnen, maar sinds de beperkingen door corona, buiten. Onder de overkappingen vóór de Beukhoeve. Op maandag staan we om 9.00 uur klaar voor onze oefeningen en regen weerhoudt ons niet. We staan droog. Op dinsdag is er ook les.

En dan op vrijdag weer met een aantal van dezelfde dames van de maandag. Nu met flesjes of buizen. Sinds vorige week ben ik ook op zaterdag geweest. Dan beginnen we om 9.45 uur.

En alle lessen onder begeleiding van Linda. Aangezien zij fysiotherapeut is, weet zij precies welke oefeningen belangrijk zijn. Welke spiergroepen moeten allemaal aan bod komen; hoe lang moet een oefening duren; het belang van een warming-up en cooling-down; en de volgorde van de oefeningen bijvoorbeeld.
En daar profiteren wij als deelnemers dan weer van, want zo blijven we soepel en wordt ook onze conditie op peil gehouden. Belangrijk voor iedereen, maar, ik spreek nu voor mezelf, zeker als je ouder wordt. Plus, buiten dat ons lichaam er baat bij heeft, is het ook een gezellig weerzien elke week. En, in deze tijd zeker niet onbelangrijk, de mogelijkheid om onder het genot van een kopje koffie een beetje bij te kletsen. En alles vanzelfsprekend met inachtneming van de coronaregels.

Een bonus vind ik dat we op zo’n mooie plek staan, midden in de natuur. Misschien bent u nieuwsgierig geworden en denkt u dat het wel iets voor uw vrienden of kennissen is. Laat hen onze website  www.svhagendoornr-z.nl zien voor meer informatie. Wij verwelkomen hen graag.

Elly Hazenberg